T-shirts bedrukken dmv Zeefdruk

Wat is zeefdruk?

Zeefdruk op textiel is een veel voorkomend gebeuren. Dit komt omdat zeefdruk op promotietextiel niet erg duur, maar toch van goede kwaliteit is.

Zeefdruk op textiel wordt veel gebruikt in de relatiegeschenkensector. Maar ook de marketing- en communicatiesector maakt gebruikt van zeefdruk op promotietextiel.

De meest gebruikte manier om kleding te bedrukken is zeefdruk. Bij het zeefdrukken wordt de afbeelding direct op het kledingstuk gedrukt. Voor elke kleur wordt een aparte zeef vervaardigd, waarna het te bedrukken item achter elkaar in de verschillende kleuren (drukgangen) wordt bedrukt. Hieruit volgt ook dat de prijsopbouw gerelateerd is aan het aantal kleuren. Deze methode is zeer geschikt om vrijwel alle textiel van een opdruk te voorzien. Een uitzondering hier op vormen grove structuurstoffen (wollen truien, fleece, etc).

Stacks Image 1770
Hoe werkt zeefdruk?


Het ontwerp wordt aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam. Op het gaas ligt een lichtgevoelige laag. Een film, met wel en niet-lichtdoorlatende delen, van het ontwerp wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht door UV-licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terechtkomt. Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met klassieke zeefdruk. In ons assortiment vindt u vast ook verschillende relatiegeschenken die wij door middel van zeefdruk van uw logo of tekst kunnen voorzien.
Stacks Image 179
Toepassing van zeefdruk.

De meeste relatiegeschenken zijn door middel van zeefdruk in meerdere kleuren te bedrukken. Nylon relatiegeschenken, zoals paraplu's en tassen zijn voorbeelden van relatiegeschenken die geschikt zijn voor zeefdruk. Ook bij diverse soorten
textiel, zoals t-shirts wordt gebruik gemaakt van zeefdruk om uw logo of tekst aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door een zeefdruk carroussel te gebruiken. indien de opdruk te gedetailleerd is of in veel opdrukkleuren bedrukt moet worden, wordt er overgeschakeld op transferbedrukking.

Ook bij Bleyweert bvba zijn we thuis in de wereld van zeefdruk van promotietextiel. Door onze jarenlange ervaring vormt zeefdruk op textiel geen enkel probleem voor ons !


Wilt u meer weten over zeefdruk? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen u dan zo snel mogelijk verder.

Stacks Image 2673
Stacks Image 2677
Zeefdruktechniek is de oudste techniek voor het personaliseren van uw textiel, het bied een uitstekende kleurvastheid, wasbaarheid, en kan de meest briljante kleuren bekomen.

Onderstaand vindt u enkele van de merken die wij verdelen:
Stacks Image 2829
Stacks Image 2831
Stacks Image 2833
Stacks Image 2835
Stacks Image 2837
Stacks Image 2839
Stacks Image 2841
Stacks Image 2843
Stacks Image 2845
Stacks Image 2847
Stacks Image 2849
Stacks Image 2851
Stacks Image 2853
Stacks Image 2855
Stacks Image 2857
Stacks Image 2783
Stacks Image 2785
Stacks Image 2787
Stacks Image 2789
Stacks Image 2791
Stacks Image 2793
Stacks Image 2795
Stacks Image 2797
Stacks Image 2799
Stacks Image 2801
Stacks Image 2803
Stacks Image 2805
Stacks Image 2807
Stacks Image 2809
Stacks Image 2811
thex Created with Sketch.
Procedure Zeefdruk:


Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textieldecoratie, affiches, kunstdrukken en textieldruk. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van bijvoorbeeld printplaten en zonnecellen.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt (of soldeerpasta) op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk, waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.