Ontwerpen & tekeningen:


Bij Bleyweert bvba helpen wij u graag verder bij het uitwerken van uw concept, hoewel de meeste aanvragen reeds een goede tekening bevatten is het voor ons in 95% van de aanvragen een vector tekening aan te maken.
Wij hebben nl. een vector tekening nodig om uw ontwerp te kunnen verwerken in een medaille en of pin. Als u echter bekend bent met Adobe Illustrator of CorelDraw kunt u ons steeds een vector tekening doorsturen zodat er geen meerkosten in rekening gebracht worden voor het hertekenen van uw concept.

Omdat wij veel tijd steken in een perfecte uitwerking van uw concept willen wij ook graag vertrekken van een scherpe tekening. Voor het hertekenen van uw ontwerp brengen wij een meerkost van 45Euro in rekening.
Echter kunnen wij hiervan afwijken indien het ontwerp voldoende goed getekend is en kan dit bedrag verlaagd worden naar 25Euro, echter kan bij een tekening van zeer slechte kwaliteit de meerkost ook hoger oplopen en zal er een uurloon in rekening gebracht worden voor het volledig uitwerken van uw idee, meestal is dit het geval als u enkel een idee heeft en geen schets of voorbeeld, m.a.w. als wij vanaf niets moeten beginnen.

Bij een bestelling vanaf 275Euro zullen wij deze ontwerp kosten herzien en kan het zijn dat deze volledig kosteloos kunnen uitgevoerd worden, voor meer info hierover gelieve naar het einde van deze pagina te gaan voor meer info.
Wanneer u het tekenwerk gratis krijgt zullen er geen vector bestanden worden verleend, u krijgt dan enkel een jpg of gif bestand, als u er echter voor betaald krijgt u natuurlijk ook het vector bestand toegestuurd, dit bestand kan dan weer bij andere firma's makkelijk gebruikt worden voor het aanmaken van T-shirts, bedrukkingen etc…

Stacks Image 6
Hoe weet u nu of u een vector tekening heeft of niet, dit is zeer simpel te achterhalen, als het een jpg, tif, of gif bestand is dan mag u gerust stellen dat u een foto bestand heeft en geen vector bestand. Als u een bestand heeft in .cdr, .ai of .eps dan is de kans groot dat u te maken heeft met een vector bestand. Pdf bestanden kunnen beide bevatten en kunnen beveiligd zijn tegen aanpassingen.

Als u uw bestand uitvergroot kunt u al snel zien of het een vector of foto bestand is, als u op max zoom nog steeds een scherpe afronding kunt waarnemen dan is het een vector, als u echter blokjes ziet of wazige verschijningen dan heeft u te maken met een niet vector formaat.

Momenteel werken wij enkel met CorelDraw X5, als u een Adobe Illustrator bestand heeft kunt u dit doorsturen tot ver CS2 dat dan in CorelDraw kan geïmporteerd worden of kunt u het steeds omzetten in een vector pdf bestand.

Gelieven altijd ervoor te zorgen dat u de lettertype meestuurt als true type font of dat u de tekst omzet naar krommen zodat wij de teksten zonder probleem kunnen verwerken.


Stacks Image 7
In een ontwerp kunnen ook 3D objecten verwerkt worden, een juistere benaming is eigenlijk 2 1/2D daar de achterkant meestal vlak moet zijn in een medaille echter spreken wij altijd over een 3D uitvoering indien het ontwerp in reliëf moet gemaakt worden.

Bij een 3D reliëf object zullen wij trachten zo goed mogelijk een exacte benadering van het ontwerp te voorzien, de meerkost voor het tekenen in 3D is er niet, enkel in de matrijskosten kan dit een verschil maken, een 3D matrijs is een 10 - 50% duurder dan een standaard 2D ontwerp afhankelijk van de moeilijkheid en grote van het ontwerp.

Echter zullen wij ook hier alle niet 3D objecten als vector verwerken, het 3D gedeelte is meestal een object uit een andere software suite en kan niet rechtstreeks verwerkt worden op een vector tekening. Dit kunt u dan ook zien op het volgende voorbeeld, het standbeeld is in 3D uitvoering, de omtrek in vector, bij het uitvergroten van deze tekening kan het vector gedeelte oneindig vergroot worden, het 3D gedeelte gedraagt zich als een foto en is op ware grote getekend.

3D bestanden kunnen in .STL formaat aangeleverd worden indien u deze heeft.

Stacks Image 8
In de volgende tekening heeft u een typisch voorbeeld van een niet vector afbeelding, bij uitvergroten kunt u duidelijk de blokjes (pixels) waarnemen.
Dit soort tekeningen moeten altijd tot vector verwerkt worden, echter is het voorbeeld van dusdanige goede kwaliteit dat een hertekening geen enkel probleem vormt en kunnen dit soort schetsen meestal zonder meerkost in vector omgezet worden, de enige voorwaarde hiervoor is dat er een bestelling geplaatst wordt van min 250Euro, indien de bestelling niet voldoende is zal er voor een dergelijke tekening 25Euro in rekening gebracht worden.


Verder willen wij onze klanten erop weizen dat het op de verantwoordelijkheid van de klant berust er voor te zorgen dat ieder ontwerp vrij is van eventuele eigendomsrechten of dat u in bezit bent van het eigendomsrecht van het ontwerp.

Bij het aanvragen van een tekening ter verwerking zowel als hertekenen als bij het plaatsen van een bestelling gaat u steeds akkoord met onze algemene voorwaarden waarin genoteerd staat dat dit op uw eigen verantwoordelijkheid is.
Graag geven wij u nog een overzicht van de juiste kosten per aanvraag voor een ontwerp:Volledige realisatie van een vector tekening zonder tekening die voorhanden is: 45Euro basiskosten.

Bij zeer ingewikkelde tekeningen zal een uurloon van 55Euro per uur aangerekend worden.

Bij een bestelling vanaf 500Euro kan de basiskost geschrapt worden, echter voor zeer complexe tekeningen blijft de uurkost gelden (dit wordt voorop vermeld in een offerte)
Wanneer u beschikt over een .cdr, .ai of .eps bestand dat volledig in vector formaat is kunt u dit gewoon doorsturen zonder dat er een meerkost in rekening zal gebracht worden.
Wanneer een tekening voor handen is van dusdanige goede kwaliteit dat het hertekenen geen probleem vormt is de basiskost 25Euro, bij een bestelling vanaf 275Euro zal deze geschrapt worden en is het hertekenen kosteloos.Wachttijd voor het verkrijgen van een tekening kan afhankelijk van de periode enige tijd in beslag nemen, wij vragen daarom uw aanvraag tijdig door te sturen, de standaard wachttijd kan 2 - 3 dagen bedragen, echter in zeer drukke periodes kan dit zelfs oplopen tot 1 a 2 weken, dit is uitzonderlijk maar we vragen u hierbij rekening te houden.