Medawerke, het huismerk van Bleyweert bvba voor carnavalsmedailles en pins op maat.
Medawerke is gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte producten zoals o.a. medailles, pins en eretekens. Door onze jaren lange ervaring in zowel matrijzenbouw als in giettechniek kunnen wij u hoogwaardige unieke producten vervaardigen, afgesteld op uw visie. Buiten het vervaardigen van een eigen productie doen wij ook aan outsourcing. Door de kennis van techniek kunnen wij hierdoor een veel grotere markt ten dienst staan. Buiten onze hoofdzaak (medailles en pins) verzorgen wij ook munten, eretekens, challange coins en afslagen. Echter kunnen wij ook instaan voor promotiemateriaal zoals lanyards, gadgets, textiel, en speciale luxe items. Het is onze doelstelling met deze website u te kunnen informeren naar de vele mogelijkheden waarin wij u kunnen voorzien, hierdoor zal onze site van tijd tot tijd geüpdatet worden met nieuwe informatie en nieuwe producten. In het menu kunt u makkelijk uw keuze maken uit al onze diensten. Indien u echter nog vragen of suggesties heeft staan wij u graag te woord.
Hoe worden medailles vervaardigd?
Stacks Image 2383
Bij het maken van een medaille zijn er verschillende manieren die gebruikt kunnen worden om een perfect orde teken te bekomen.
 • Gegoten tinnen medailles als basis materiaal dat nadien verguld, vernikkeld of gewoon in tin afgewerkt wordt.
 • Ets medailles, deze vorm wordt meestal gebruikt wanneer de medaille of het teken van dun materiaal gemaakt dient te worden vb 0.75 - 1.00mm dikte.
 • Medailles vervaardigd door spuitgiet techniek, onder hoge druk wordt het materiaal (zinklegering) in een stalen matrijs gespoten waarna de medaille kan gegalvaniseerd worden.
 • Geslagen medailles, bij deze techniek wordt de medaille geperst uit een messing of ijzeren plaat waarna ook deze kan gegalvaniseerd worden in goud, nikkel of andere afwerkingen.
Prijzen afhankelijk van de gekozen techniek.
Iedere productie heeft zo zijn eigen voor en nadelen, in een prijs voorstelling zijn de gegoten medailles het voordeligst voor kleine aantallen. Wanneer men spreekt van meer dan 100 stuks is het dan weer meer rendabel om op een gespoten medaille over te stappen. Zowel de gespoten medailles als ook de gegoten medailles hebben een vorm beperking van 20Cm, bij een geslagen medaille is de grootste maat voor het slaan van de medaille echter beperkt tot 10Cm
Bij de gegoten medailles bieden wij enkel een zachte emaille inkleuring aan. Bij de gespoten medailles kun je kiezen uit zachte emaille met wel of geen epoxy beschermlaag of kiest u voor een imitatie harde emaille inkleuring. Wat voor de gespoten medailles mogelijk geldt ook voor de ets medailles.
Voor de geslagen medailles zijn alle voorgaande type inkleuringen mogelijk maar kunt u tevens ook kiezen voor een harde emaille afwerking, hierbij gebruikt men keramische pasta. Vervolgens worden de medailles verhit, geslepen en gepolijst en dat leidt tot een prachtig glanzend eindproduct. Hierdoor zijn het dan ook de geslagen medailles die in aanmerking komen als u kiest voor de hoogst mogelijke kwaliteit.
Mogelijke extra's
Stacks Image 2392
Bij het vervaardigen van uw medaille moet u rekening houden dat er heel wat extra mogelijkheden zijn in de afwerking, graag geven wij u enkele voorbeelden.
 • Keuze uit het basis materiaal, tin, zinklegering, messing of ijzer.
 • verwerken van Swarovski steentjes en zirkoontjes in uw medaille.
 • verschillende manieren van inkleuren, zachte emaille, epoxy, imitatie harde emaille en harde emaille.
 • 4 verschillende type van galvaniseren, goudkleurig, zilverkleurig, bronskleurig of zwarte nikkel.
 • 4 verschillende manieren van afwerking, antiekeren, brushed, gezandstraald, of gepolijst.
 • Maat geslagen  of ets medailles: van 1.5mm tot 100mm
 • Maat gegoten medailles (tin of zinklegering): 3.0mm tot 200mm
 • Keuze uit een lintje of koordje in uw gewenste kleuren.
 • Extra mogelijkheid voor een vergulde of verzilverde ketting.
Weet u niet wat kiezen?

Indien u niet weet welke keuzen u best maakt kunt u altijd een afspraak maken om samen met ons tot het gewenste resultaat te komen. U bent altijd welkom om onze demo producten te komen bezichtigen, wij geven u graag alle nodige uitleg en stellen graag alle afwerkingen voor. Hiervoor maakt u best een afspraak en kunt u best te Alken langskomen.
Interesse in het productie proces?
Indien u graag eens wil zien hoe een medaille tot stand komt bent u bij ons aan het juiste adres. Van tekenen tot eindproduct kunt u komen bezichtigen op afspraak. Hiervoor komt u best naar Tongeren waar de productie plaats vind. Let wel op tijdig hiervoor een afspraak te maken daar wij niet altijd bezoek kunnen ontvangen.

Voor meer info en afspraken neemt u best contact op info@bleyweert.com of aan Bleyweert bvba - Gasthuisbosdreef 13 3700 Tongeren - Tel +32(0)12280190


Levertijden:
 • Gegoten medailles in tin - 1-2 weken productie ( spoedproductie mogelijk in 2 - 3 dagen).
 • Spuitgietmedailles België- Min wachttijd van 2 weken.
 • Spuitgietmedailles China- Min wachttijd van 5 weken.
 • Ets medailles - Min wachttijd van 5 weken.
 • Geslagen medailles - Min wachttijd van 5 weken.
 • Standaard medailles - 24 - 48h indien in stock.
 • Artwork en tekeningen - 24 - 48h afhankelijk van het ontwerp.
Procedé voor het realiseren van een medaille of pin:
1 Maken van een ontwerp:
eerst maken wij een tekening van uw ontwerp in CorelDraw, deze tekening sturen wij u terug ter goedkeuring. Nadat deze door u is goedgekeurd maken wij een matrijs voor uw medaille en / of pin.
2 Gieten / slaan van een medaille:
Wanneer de stalen of silicone matrijs gemaakt is kunnen we beginnen met het produceren van de medaille en of pins, deze worden dan gegoten / geslagen en nadien ontdaan van bramen en onzuiverheden en worden ze lichtjes opgeschuurd voor alle vetresten te verwijderen alvorens het galvaniseren.
3 Galvaniseren:
Galvaniseren is het procedé van metalliseren met behulp van opgeloste metaal zouten in galvano baden, hier krijgt de medaille  of pin zijn laagje goud, zilver, nikkel enz...
4 Inkleuren en afwerken:
nu de medaille of pin voorzien is van een afwerkingslaag kunnen deze worden ingekleurd (wordt handmatig ingekleurd) , na het inkleuren worden ze opgepoetst, voorzien van Swarovski steentjes indien dit gewenst is en krijgen ze een lintje, koordje of ketting aangehangen. Hierna krijgen ze een viltje op de achterzijde voor bescherming (enkel bij de medailles) en worden ze per stuk verpakt zodat ze kunnen afgeleverd worden aan onze klanten.
Stacks Image 2431

Rechts een foto bij het uitsnijden van een medaille contour met behulp van een CO2 laser

Download onze catalogus