Bij MedaWerke beschikken wij over vele manieren om uw eretekens uit te werken.

Een van deze afwerkingen is een echt vergulde afwerking van 24K goud met een inkleuring in harde emaille. Duizenden jaren geleden is deze techniek ontwikkeld in China. Het materiaal voelt aan als glas. De harde emaille afwerking is de hoogst mogelijke kwaliteit voor uw orde, ereteken of pin en behoud zijn kleur levenslang. Een Cloisonné medaille of pin is eerder een sieraad dan iets anders. Harde emaille wordt op zeer hoge temperaturen gebakken en is enkel mogelijk bij een geslagen medaille. Het nadeel van een emaille medaille zit in het beperkte kleurenpalet dat kan gebruikt worden. Indien kleuren van groot belang zijn stellen wij meestal de imitatie harde emaille voor, dit is een 2 componenten inkleur systeem waarbij alle kleuren mogelijk zijn. De kwaliteit is bijna niet te onderscheiden van de harde emaille maar kan door de makkelijkere productie techniek goedkoper vervaardigd worden.

emaille-eretekens

Bij een harde of imitatie harde emaille pin of medaille is een lasergravuur in de kleur mogelijk. Een bedrukking door tampondruk behoord natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Er kan ook een classieke gravuur gebruikt worden op de achterzijde ter personalisering van uw product. Graag tonen wij u hier links een ereteken dat in koper geslagen is, nadien verguld in 24K goud en ingekleurd met een harde emaille laag.

militaire-eretekens-in-harde-emaille

Om u een overzicht te geven wan de imitatie harde emaille stellen wij u deze militaire eretekens voor. Deze eretekens zijn voorzien van een op maat gemaakte leren patch per voorschrift van het militair contract ter vervaardiging van deze eretekens. Wij hebben voor de imitatie harde emaille gekozen vanwege de gewenste kleuren. Bij de imitatie harde emaille afwerking is het mogelijk tussen alle Pantone kleuren te kiezen. De afwerking is zeer bestendig tegen externe invloeden van onder andere weer, licht, krassen etc...   Voor een prijsberekening van dit type producten is een aanvraag altijd noodzakelijk omdat wij een zeer goed beeld dienen te vormen van wat u wil bereiken vragen wij u dan ook de gewenste grote, afwerking als ook de grote op te geven zodat wij u een exacte prijs kunnen bereken. Wij verzekeren u indien u voor deze kwaliteit kiest dat u een ereteken / medaille of pin verkrijgt van de hoogst mogelijke kwaliteit en dat u deze u hele leven lang kunt bewaren. voor meer info stuurt u ons best een e-mailtje.

Spuittechnieken in een zinklegering ingekleurd met zachte emaille.

Deze medailles en pins worden uit een zink legering gegoten door middel van spuitgiettechniek. Nadien kunnen ze door de galvanotechniek in alle afwerkingen voorzien worden zoals o.a. goud, zilver, messing, nikkel etc... Deze medailles worden met een zachte emaille ingekleurd, vergelijkbaar met een 2 componenten autolak, nadat deze lak gedroogd is op 80°c wordt deze medaille met de hand opgepoetst.

medawerke_foto-002823-of-1930029

Dit soort afwerking / inkleuring is de meest gebruikte keuze van onze klanten, met deze keuze bekomt u een medaille van topkwaliteit tegen een uiterst scherpe prijs. Door gebruik te maken van speciale lakken bent u zeker van een optimaal resultaat dat zowel mooi is om te geven als om te krijgen.

medawerke_foto-0028160-of-1930029

Buiten de zinklegering beschikken wij ook over het slingergieten van tinnen medailles, deze lijken het meest op de bovenste medaille, echter kunnen deze zonder enig probleem ook altijd verguld of verzilverd worden zoals de zaak medailles. De tinnen medailles zijn uiterst geschikt voor kleine oplage of voor een medaille vervaardigd uit een luxe materiaal. Ten tijde van het opstellen van deze website staat de grondstofprijs voor Sn (tin) op meer dan 20Euro per Kg. Dit is dus een zeer dure grondstof als je weet dat een standaard medaille tussen 100 - 200gr weegt. Het grote voordeel om voor deze optie te kiezen is dat ze in zeer kleine oplage gemaakt kunnen worden, dit door middel van slingertechniek, doordat de matrijzen op een eenvoudige manier gemaakt kunnen worden wordt er hier een flinke kost uitgespaard. De zamak medailles zijn normaal pas rendabel vanaf 50 - 100 stuks, tinnen medailles zijn zwakker en meer artisonaal vervaardigd maar kunnen al vanaf 1 stuk gemaakt worden, vanaf 25 stuks zitten deze in een prijsklasse van 6,00Euro - 8,00Euro afhankelijk van de afwerking.
Om een vergelijking te geven de Zamak versie voor 25 stuks zit al snel op 13,00Euro - 25,00Euro per stuk, echter door de goedkopere grondstof kost zijn deze vanaf 50 stuks reeds gelijkgesteld aan de prijs van de tinnen medailles en vanaf 100 stuks al snel een stuk goedkoper. Ter vergelijking waar Tin meer dan 20Euro per Kg kost is dit voor zamak slechts 3Euro per Kg voor een goed gietbare legering. De matrijskosten lopen dan weer andersom, bij de tinnen medaille kost ons dit +/- 25Euro aan inkoop materiaal om de mal te maken ex werkuren, voor een spuitgietmatrijs is dit al snel 150 - 200 Euro.

zinklegering medailles, ingekleurd met zachte emaille en voorzien van epoxy.

Deze medailles en pins worden uit een zink legering gegoten door middel van spuitgiettechniek. Nadien kunnen ze door de galvanotechniek in alle afwerkingen voorzien worden zoals o.a. goud, zilver, messing, nikkel etc... Deze medailles worden met een zachte emaille ingekleurd, vergelijkbaar met een 2 componenten autolak, nadat deze lak gedroogd is op 80°c wordt deze medaille met de hand opgepoetst en nadien voorzien van een beschermende epoxylaag. Door deze extra laag worden de kleuren extra beschermd en bent u zeker dat uw medaille en of pin jaaren gedragen kan worden zonder dat hij zijn kwaliteit verliest.

medawerke_foto-27-of-193

Bij bv. badges voor oldtimer treffen waar deze badges gebruikt worden om een treffen te rijden met de bade gemonteerd op de voorbumper van de wagen is het aangeraden deze te voorzien van een epoxy laagje zodat deze beschermd zijn tegen beperkte steenslag weer en wind etc...

medawerke_foto-163-of-193

Voor een kleine investering van 0.10€ tot 0.20€ afhankelijk van de grote van de medaille of 0.05€ - 0.10€ per pin bent u zeker dat u een topproduct jaren kunt gebruiken. In tegenstelling tot de zachte emaille pins kun je bij deze afwerking geen reliëf voelen en is het oppervlak volledig glad, deze afwerking kun je dan ook bekijken als een goedkoper alternatief voor de harde of imitatie harde emaille afwerking. Deze afwerking kan ook voorzien worden op geslagen medailles en pins en wordt op dezelfde manier toegepast zoals bij de spuitgiet medailles. Standaard kunnen alle medailles en pins van deze afwerking voorzien worden. Toch is het soms moeilijk om volledig uitgesneden medailles met deze epoxy te voorzien zonder de kwaliteit omlaag te brengen, in dit geval zullen wij u dan ook de harde of imitatie harde emaille aanbevelen. Tevens wordt deze afwerking steeds aangeraden bij gedrukte medailles of pins. Bij een gedrukte medaille is het aangeraden hiervan gebruik te maken zodat de bedrukking niet afgaat of beschadigd wordt door externe invloeden.

Gezeefdrukte medailles met epoxy toplaag.

medawerke-0079medaille

Wanneer wij spreken over epoxy als toplaag wordt er uitsluitend bedoeld, het gebruik van vloeibare epoxy die op de medaille en of pins gegoten wordt. Deze vloeibare massa neemt de volledige vorm van de medaille en of pin aan en wordt gelijkmatig verdeeld over het volledige oppervlak. Meestal zullen wij er voor kiezen deze medailles te verwarmen naar 50°C bij het verwerken zodat de epoxy vloeibaarder wordt en goed gaat vloeien, nadien worden ze in een oven opnieuw op 80°C uitgehard voor 2uur en nadien laten rusten zodat ze volledig uitgehard zijn na 36uur

Spuittechnieken in zinklegering en digitaal ingekleurd.

Stacks Image 6007
Onze digitaal gekleurde medailles worden in zink legering gegoten en nadien in iedere gewenste kleur gelakt.
Meestal wordt de ondergrond wit gelakt omdat dit de kleuren het helderst laat uitkomen.
Nadat deze gelakt zijn worden deze volledig digitaal ingekleurd waardoor fantastische kleuren ontstaan.
Hierna worden deze medailles met een transparante toplaag afgelakt in 2 of 3 lagen om voor een extra glans als ook bescherming te voorzien.