Info over onze pinsPins kunnen in vele verschillende manieren gemaakt worden, zijn goedkoop en kunnen het imago van uw bedrijf of vereniging een boost geven. Door de vele mogelijke verschillen in de afwerkingen en kwaliteit kunnen wij zowel budget vriendelijke pins als ook pins aanleveren van uitzonderlijke kwaliteit.

Hier kunt u een paar samples terugvinden van carnaval pins, binnen het carnaval is het gebruikelijk dat er tussen de verschillende groepen pins worden uitgewisseld. Het is een doeltreffende manier om een aandenken te bekomen voor uw evenement of activiteit.
Geslagen pins in een zachte emaille uitvoering.
Zacht emaillen is één van de meest voorkomende technieken. De pin wordt uitgevoerd in reliëf (geslagen in ijzer of messing, afhankelijk ven het te verwerken detail). Tevens is er de mogelijkheid om uw logo/ontwerp in 4 verschillende metaalkleuren nl. goudkleurig, zilverkleurig, brons kleurig, zwarte nikkel uit te laten voeren.
Tevens kunnen al deze afwerkingen voorzien worden van een zandstraal effect of een patina, brushed finish. Deze pins worden meestal gebruikt voor promotie doeleinde, carnaval verenigingen of voor jubilarissen. Als u bij deze techniek kleur wilt gebruiken, maken we gebruik van 1 component lak (autolak) Deze vaste verfsoort is er in alle mogelijke PMS-kleuren. Als optie kunt u de pin laten voorzien van een transparante epoxy toplaag.

110211031104


Bij deze pins is het tevens altijd mogelijk een kleurwissel zonder meerkosten te gebruiken. Hierdoor kunt u bv jaargang 1 in een andere kleur laten inkleuren als jaargang 2. Zo kunt u verschillende uitvoeringen bekomen zonder meerkost en spaart u tevens de matrijskosten uit.
In de pins maken we voor de productie het volgende onderscheid voor het type pin.

 • Geslagen en ingekleurd met zachte emaille: De meest gebruikte productie techniek, 80% van alle pins die wij leveren zijn in deze afwerking.
 • Geslagen en ingekleurd met zachte emaille + epoxy beschermlaag: Deze techniek is idem aan de voorgaande maar heeft een extra epoxy beschermlaag.
 • Zink gegoten pins ingekleurd met zachte emaille: Deze techniek wordt gebruikt wanneer de pin voorzien moet worden van zirkoontjes of als hij een diep reliëf moet vertonen
 • Geslagen en ingekleurd met imitatie harde emaille: Deze techniek resulteert in een pin van hogere waarde, deze pins hebben ook een langere levensduur.
 • Geslagen en ingekleurd met harde emaille: Harde emaille is ceramische pasta die verwarmd wordt tot zeer hoge temperaturen zodat deze versmelten en een harde inkleuring vormen, uitstraling is hoger dan die van imitatie harde emaille maar de keuze in kleuren is beperkt.
 
 • Gedrukte pins met epoxy: Deze pins zijn de goedkoopste pins, ze worden door zeefdruk of tampondruk gedrukt op een metalen drager, deze zijn perfect voor promotie materiaal en zijn goedkoper dan de geslagen versie vanaf 1000 stuks.
 • Doming pins: De doming pins zijn de snelste te leveren pins, meestal binnen 48 uur klaar voor aflevering. De pins worden gedrukt en nadien in een standaard vorm bv. een ronde vorm van 25mm of 32mm gestanst en dan voorzien van een epoxy laagje dat vooruit gehard is zodat drogen niet meer nodig is. Deze pins kunnen reeds vanaf zeer kleine aantallen geleverd worden.

IMG_7718 IMG_7656

Linkse foto is een voorbeeld van een vlindersluiting, rechts een voorbeeld van een 3D reliëf pin.


Ontwerpen van uw pin
Wij gebruiken CorelDraw voor het uittekenen van uw ontwerp, indien uw ontwerp reeds in corel draw gemaakt is kunnen wij dit zonder probleem verwerken.
Indien uw ontwerp in een ander programma gemaakt is kan dit meestal ook zonder problemen geopend worden, wij beschikken over de mogelijkheid om Adobe Illustrator en Adobe photoshop bestanden te openen tot ver CC en CorelDraw tot ver X7. Indien uw ontwerp niet in deze programma's gemaakt is  vragen wij een .eps of .pdf bestand te versturen samen met een .jpg bestand (foto bestand) wij zullen dan uw ontwerp hertekenen.
Dit zijn de stappen die wij gebruiken voor we aan de productie beginnen als u nog geen vector artwork heeft.

 • U stuurt ons een .jpg (foto) bestand.
 • U verklaart zich akkoord met de algemene voorwaarden en de kosten verbonden aan het hertekenen van uw ontwerp 10 - 15Euro per tekening (gratis bij het plaatsen van een bestelling vanaf 100Euro)
 • Het voorgestelde voorschot of de kosten voor het tekenwerk worden gestort op onze rekening.
 • Wij hertekenen uw ontwerp in vector.
 • Wij sturen u een low res. jpg bestand ter goedkeuring van het ontwerp.
 • Wanneer het ontwerp goedgekeurd is starten wij de productie.

Kroontje piet en anja 2011_2
Voorbeeld van een aangemaakt ontwerp voor een pin.Promotie pins.
Meestal worden de geslagen pins voorzien van zachte emaille gebruikt voor promoties.
Voor meer info en prijzen gelieven een email te sturen naar
info@bleyweert.com