Stacks Image 5141Doming pins zijn nog steeds een mooi alternatief voor de op maat gemaakte pins, echter zijn deze pins minder in aanvraag doordat ze in kostprijs sterk samenvallen met de op maat gemaakte pins.
Deze pins zijn niet te verwarren met op maat gemaakte pins met een epoxy laagje, bij domino pins worden standaard vormen gebruikt, logos worden geprint op vinyl en nadien voorzien van een epoxy laag waarna ze in de standaard pin geplakt worden.

Aangezien de epoxy min 24h nodig heeft voor het uitharden kennen deze pins een iets langere wachttijd dan de UV geprinte pins maar is de levertijd nog altijd een stuk sneller dan de op maat gemaakte pins.

Stacks Image 5144


Hoewel de doming pin nog altijd een specifieke uitstraling heeft en aangezien de productietijd relatief kort is kiezen de meeste klanten voor een op maat gemaakte pin indien kwaliteit de hoogste rol speelt, indien men een goedkope pin wil dan kiest me sneller voor de UV geprinte pins met epoxy, hierbij wordt er een dunnere laag epoxy geprint ipv opgegoten en ontstaat er niet het 3D lens effect zoals bij de gegoten epoxy maar is de kostprijs bijna 50% goedkoper.

Dit product behoort nog altijd tot één van onze mogelijkheden maar is maar op een beperkte doelgroep inzetbaar.Stacks Image 5147
Stacks Image 5160
Epoxy pins of labels worden geprint en uitgesneden in alle gewenste vormen voor zover een epoxy opgieten dit toelaat, nadien wordt de epoxy gegoten en gehard waarna de doming label op verschillende substraten kan geplakt worden.
thex Created with Sketch.