Stacks Image 4410


Stacks Image 4371


Uw eigen medaille laten maken begint natuurlijk met het ontwerp. Ons team staat alle dagen klaar om voor onze klanten kosteloos hun ideeën uit te werken en vorm te geven.
Het volstaat ons een ruwe schets of eenvoudig een concept te communiceren en wij doen de rest.
Vanaf het moment dat u tevreden bent met het voorontwerp kunnen we de productie laten starten.

Stacks Image 4368

Onze ontwerpen worden volledig digitaal aangemaakt, hiervoor doen wij beroep op software van Corel en Adobe.
In Illustrator of Coreldraw worden alle tekeningen naar vectoren hertekend zodat deze nadien rechtstreeks gebruikt kunnen worden voor het maken van de matrijs voor uw medaille of gadgets.

Tekenwerk wordt meestal binnen 48uur afgeleverd, indien er gekozen wordt voor een Belgische productie wordt er meestal ook binnen 24uur na goedkeuring een eerste foto naar onze klanten gestuurd van de matrijs, een paar uur erna worden meestal de eerste stukken gegoten op onze spuitgietmachines.

Na de afwerking wordt er een laatste drukproef gestuurd, zodra deze voorproductie door de klant bevestigd en goedgekeurd gaan we over tot de volledige productie.

Indien u kiest voor een zending vanuit China dan is deze handeling vergelijkbaar maar kan de omlooptijd verdubbelen.
Waar we bij een eigen productie, u na enkele uren reeds een medaille kunnen toesturen is dit bij een overzeese productie +/- 10 dagen.
* ontwerp enkel ter illustratie.

Matrijs info:
Onze matrijzen worden vervaardigd in Toolsteel waardoor niet alleen kleine aantallen mogelijk zijn maar ook gemakkelijk grotere runs van enkele duizenden stuks zonder dat deze door de hoge injectie kracht bij het spuitgieten beschadigd wordt.
Stacks Image 4404
Rechts twee gegoten medailles d.m.v. spuitgietproductie, deze medailles worden vervaardigd uit een zink / aluminium legering en zijn uiterst sterk en relatief goedkoop te produceren. Tevens zijn al onze materialen 100% recycleerbaar.Stacks Image 4421


Na het produceren van de medailles kan er gekozen worden voor een extra finish op de medaille te galvaniseren, bij een eigen productie bieden we enkel Goud, Nikkel, en brons aan. Bij een Chinese productie kan er verder gekozen worden in all boven vermelde afwerkingen.

Extra opties zoals zonnestralen en patina effecten zijn ook bij een eigen productie geen probleem.

Tevens kan er natuurlijk altijd gekozen worden voor een zilveren afwerking, omdat dit de basis kleur van het metaal is kan deze aangeboden worden als de meest economische oplossing.